Książki

Terapia Czaszkowo-Krzyżowa

Praktycznym, delikatnym i całkowicie nieinwazyjnym sposobem na zmianę spojrzenia na nasze dolegliwości i poprawę zdrowia jest Terapia Czaszkowo-Krzyżowa. Ten sposób pomocy w dolegliwościach odkryty przez amerykańskiego osteopatę zakłada, że pod wpływem urazów, stresów i traumatycznych przeżyć w organizmie powstają zakłócenia przepływu płynów ustrojowych, a co za tym idzie ograniczenia powodujące napięcia mięśni, prowadzące do konkretnych problemów zdrowotnych.
W książce tej znajdziesz dokładne opisy przeprowadzania zabiegów, a szczegółowe wyjaśnienie kolejnych jego etapów pozwoli na poznanie mechanizmów samoregulacji. Jest przeznaczona dla terapeutów, którzy chcą się nauczyć pomagać pacjentom, używając tej wspaniałej metody.
Mogą z niej korzystać początkujący adepci, a dla zaawansowanych jest wspaniałymi źródłem informacji. Metoda jest bezpieczna dla wszystkich: od noworodków po osoby w podeszłym wieku. Jest to jedyna książka na ten temat napisana przez polską autorkę, która praktykuje terapię od 25 lat w Kanadzie i Polsce.

Terapia Czaszkowo-Krzyżowa dla zaawansowanych

Negatywne emocje, takie jak nienawiść, złość, zawiść, bezradność, przygnębienie, brak akceptacji czy niska samoocena, mają ogromny wpływ na nasze zdrowie. Naukowcy są zdania, że nawet 90% problemów ze zdrowiem ma podłoże emocjonalne. Powodują obniżenie odporności, przewlekłe choroby, a nawet raka.

Książka przeznaczona jest dla terapeutów i stanowi drugą część Terapii Czaszkowo-Krzyżowej, stąd tytuł dla zaawansowanych. Opisuje techniki, dzięki którym można rozluźnić chronicznie napięcie i uwolnić zamkniętą w tym miejscu emocję. Zgłębisz również technikę hipnozy i regresji, które odsłonią i usuną dawne traumatyczne przeżycia, które mają wpływ na nasze współczesne życie.

Niebezpieczne zboża

Prawie we wszystkich kulturach pieczywo jest podstawowym elementem codziennej diety. Może przybierać formę bochenków, placków, bułek czy chałek. Spożywamy je od wczesnego dzieciństwa do późnej starości z przekonaniem, że jest niezbędne i bardzo pożywne. Czy rzeczywiście jednak zboże, które stanowi jego główny składnik jest zdrowe dla każdego?
Epidemia chorób autoimmunologicznych, nowotworowych i zapalnych zdopingowała świat naukowy do wnikliwego przejrzenia się produktom, które spożywamy na co dzień. Doktor Fasano i jego koledzy odkryli że nasz organizm nie jest w stanie strawić gluitenu białka, które znajduje się we wszystkich zbożach. Od chwili odkrycia tej zależności powstało kilka tysiący prac na ten temat. Książka dostarcza wielu dowodów i bogatej bibliografii na temat szkodliwości grupy białek zwanych glutenem .  Dieta bezzbożowa . zapobiega  ponad 200 przewlekłym chorobom i dolegliwościom, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Czytelnik znajdzie w niej  najważniejsze informacje medyczne dotyczące uczuleń i nietolerancji na gluten  Znajdują się w niej przepisy do  Specyficznej Diety Węglowodanowej, która  leczy poważne dolegliwości, a także  diety bezgliadynowj   , bezmlecznej, wegetariańskiej.

Z daleka od mleka

Wszyscy zapewne pamiętamy słynną kampanię społeczną pod hasłem: „Pij mleko, będziesz wielki”. Do jego spożywania namawiały gwiazdy, takie jak Kayah, Bogusław Linda oraz Krzysztof Hołowczyc. W promocję tego napoju włączyła się też część lekarzy. Ostrzegali, że dzieci piją za mało mleka, i że to źle się dla nich skończy.
Dziś już wiemy, że to picie mleka może skończyć się tragicznie. Spożywanie go i wszystkich jego przetworów stanowi bowiem poważne zagrożenie dla naszego organizmu. Ta książka pozwoli Ci wyrobić własną, dobrze udokumentowaną i popartą badaniami naukowymi opinię na ten temat. Znajduje się w niej szereg informacji na temat szkodliwości tego napoju. Zawarte w mleku składniki (kazeina, laktoza, cukry zwierzęce) powodują uszkodzenie narządów wewnętrznych oraz nieodwracalne zmiany w układzie krążenia i kostnym. Wbrew powszechnym opiniom mleko nie wzmacnia kości, a je osłabia.
Czytelnik dowie się o szkodliwych substancjach znajdujących się w białym płynie i znajdzie wyjaśnienie, jak jego spożywanie wpływa na częste występowanie osteoporozy, nowotworów, alergii, astmy, anginy, atopowego zapalenia skóry, bólów brzucha, uszu, płuc, biegunek i wielu innych schorzeń. W książce oprócz przepisów diety bezmlecznej podane są proste metody na samodzielne sporządzenie mleka roślinnego, mieszanki bezmlecznej dla niemowląt.

Czego nie powie ci lekarz o chorobach nowotworowych.

Choroby nowotworowe są bardzo powszechne, jednak mamy ograniczoną wiedzę o ich leczeniu, a nawet profilaktyce. Przyczynę może stanowić przemysł farmaceutyczny, który nie czerpie profitów z naturalnych terapii. W książce opisane są proste i skuteczne metody zapobiegania i leczenia nowotworów. Znajdują się w niej informacje na temat produktów spożywczych, które są skuteczne w walce z rakiem. Czytelnik dowie się, które warzywa i owoce mają ogromny wpływ na zdrowie. Na przykład kapusta, surowa czy kiszona, od lat jest wykorzystywana w medycynie ludowej. Współczesne badania potwierdzają jej lecznicze właściwości, w szczególności w walce z rakiem. Poznasz siłę działania ziół, przypraw i grzybów na Twoje ciało.
W książce znajdują się diety lecznicze dr. Budwiga i dr. Maxa Gersona, które są wskazane zarówno dla osób, u których pojawił się nowotwór, jak też i tych, którzy mają go w formie uśpionej. Podane są metody detoksykacji, które w dzisiejszym, zatrutym świecie mają kluczowe znaczenie dla zdrowia, a także znaczenie i działanie głodówek leczniczych oraz diety warzywnej, która przywraca równowagę w organizmie. Czytelnik znajdzie wskazówki, jak oczyścić wątrobę, nerki, układ limfatyczny czy krwionośny, a także dokładny opis terapii antyrakowych sodą, witaminami C i D3.

KSIĄŻKI

Kup książki autorstwa Bożeny Przyjemskiej.
Bożena Przyjemska
telefon 001-416-248-0141
bozena.przyjemska@gmail.com
Małogorzata Matysiak
Bielsko-Biała / Warszawa
Kom. 501 431 739
kursy_tck@o2.pl